Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěch v Sadské

13. 6. 2010

To byl zase dobrmanní víkend!

V sobotu mně ráno vyzvedli Míla s Honzou a Gorečkem. ObrazekPomuchloval se se mnou a s mámou a zas zpátky do kufru a nabrali jsme směr Sadská. To se mu ale pranic nelíbilo: hodlal si hrát a blbnout a ne zas absolvovat další kilometry :o) V Sadské už čekala Hanička s Carou, tak jsme rozložili deku hned vedle a sledovali posuzování dnešní rozhodčí, paní Brožové.

ObrazekSnažila jsem se Míle vysvětlit, jak to na výstavách chodí, co je hezké, co míň, ale uznávám, že při toku mých vět jí z toho musela jít hlava kolem. Však ona se zorientuje, až na nějakou tu výstavu vyjedou: první je čeká Národní výstava za měsíc, třída Baby. Goreček se jeví veeeelmi slibně. Povaha "pan pes je tu" mu zůstala, má velmi výraznou hlavinku (až moc) a pěkné tělíčko. Jestli poroste i nadále tak pěkně a harmonicky jako dosud, myslím, že naváže na strejdu Gorma :o)

ObrazekHaničce a mně stoupala nervozita, protože ačkoliv byla ve třídě Mladých Cara sama, nebylo ten den nic jisté, když v Mladých psech byla rozdána jen VD s pořadím (jisté ostatně není na výstavách nikdy nic). No na svodu se Cara paní Brožové moc líbila, tak jsme doufaly....Šlo totiž o hodně. Caře chybělo jedno čekatelství- CAJC, k dokončení českého Obrazekjunioršampiona, zároveň se držitel CAJCe na Klubové výstavě stává automaticky i Klubový vítěz mladých a pokud ke klubovému CAJC přidáte 2 CAJC z jiných typů výstav (ty už Hanička nasbírala), tak máte splněn i Klubový junioršampionát...Trošku složité, co? No prostě jeden CAJC by býval zajistil hned tři cenné tituly. No- a povedlo se! Caruška dostala krásný posudek, titul V1 CAJC a tím získala jak pro sebe, tak i pro moji chovku velmi cenné tituly. Moc děkuju, Hani, moc si tvého nadšení pro výstavy cením!

Goreček zatím odpočíval s Honzou ve stínu a když se probudil, vyšli jsme kousek do příjemného sadu, kde se ti dva báječně vyblbli. Počkali jsme poctivě až do finále, kdy tituly nejvyšší urvala zaslouženě prakticky jedna jediná chovka se svým překrásným vrhem.

ObrazekPak jsme to zabalili a jeli hledat krásy okolí Sadské: neomylně jsme dojeli k místní vodě, kde byla hlava na hlavě a vydali se hledat jakousi krabičku s poklady s GPS a taky místo, kde smočí dobrmani kožíšek. Našli jsme takový pidiplácek a Goreček srdnatě vlezl do vody. Nebude dlouho trvat a bude to vodník :o) Všichni majitelé "déček" hlásí vřelý vztah prcků k vodě, tak nevím, kde se to vzalo. Po mámině straně to mít nebudou, musím zjistit, jak je na tom s vodou táta Bentley. Všichni tedy milují vodu, tak z toho mám velkou radost!

ObrazekDoma jsme ještě na počest úspěšného dne rozkrojili připravený dort (já to věděla :o))), dali kafe, Goreček zvedl tlak pánu domu, když mu pod tújkama vyhrábl kráter a mezi tím si zkoušel nakrýt Caru, což se mu zatím moc nevedlo, ale snažil se moc. No miláček!
Krásná sobota....díky, přátelé!

ObrazekV neděli ráno jsem s Kellynkou vyrazila ku Mělníku, kde už nám stárlo Dušanovo "R"ko. Kelly dnes válela, být to naostro, tak pohodlně trojky dá. Poslušnosti jsme už předváděli Darcymu (Devon Coldplay), který se přišel podívat, kde se bude učit poslouchat jako ty hodinky. Obrany standardně skvělé, asi dáme na podzim nějaký ten závod (ideálně beze stop, protože jsem jim JÁ stále nepřišla na chuť :o)))).

Děkuji manžílkovi za bezmeznou trpělivost, s níž opět dokázal přečkat mojí den a půl dlouhou nepřítomnost, skvěle utahat děti a ještě vyloudit něco jako úsměv v půl jedné v neděli po mém návratu ze Obrazekcvičáku. Je báječnej! :o)

Fotky se mi zas nashromáždily v nehorázném množství, tak na ty víkendové se můžete podívat ZDE.