Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis od Jeffa (Deaver Coldplay)

8. 6. 2010
Zdravíme Vás ze Žďáru !
 
Jeff je velice šikovný pejsek, strašně moc přítulný a hravý. Už jsme si na Obrazeksebe zvykli a po počátečních potížích s papáním a kakáním začal přibírat. V pátek měl 11.5 kg. A to po příjezdu k nám asi kilo zhubl. Koupili jsme mu klec, ve které spí a i během dne si do ní chodí lehnout. Je to opravdu pohoda. S klecí se naučil i nekakat doma. Dokonce i v noci už vydrží bez venčení od cca 23h až dnes do tři čtvrtě na šest. Takže by se zdálo, že se už i vyspíme, ale opak je pravdou: od té doby, co máme Jeffa, spává s námi náš kocour Falco v posteli. Najednou je přítulný víc než dřív a dokonce i ke mě, což dříve nebylo.
Jeffík už umí sedni, ke mně, trochu místo a učíme se chodit u nohy. Je to ale divoch a potřebuje přísnou ruku, ale nebojte se, že bychom mu ubližovali. Jen si vyjasňujeme postavení ve smečce. Minulý týden začal lajdačit a kamsi mě odběhl při venčení u nás v parku. Našel jsem ho za keřem, jak se ládoval podpapírákem. Že nereagoval na zavolání a pak tohle ... dostal pěknou nakládačku. Osprchovali jsme ho a pomazlili a od té doby je to miloušek, který poslechne na zavolání jako na drátkách a s radostí utíká za páníčkem.
 
ObrazekChodíme s ním do lesa na procházky, panička supí, ale obou nám to taky dělá dobře. Já jsem od té doby, co máme Jeffa shodil 4 kila, panička taky nevěřila svým očím, když se vážila. To je ten správný trenér. Do posilovny se nedokopete vždycky, ale s pejskem musíte každej den.
Včera jsme šli z lesa přes mostek přes potok s podlahou z roštů, takže byla vidět voda. Už před tím jsme ho spolu přešli na vodítku, pak přeběhli na volno, tak jsem si myslel, že to zvládneme zase. Ale Jeff se zarazil a nechtěl jít. Já už jsem byl na druhé straně a volal jsem ho. Psí srdíčko mu velelo jít za páníčkem za každou cenu, tak si vybral cestu přes potok. Celkem dost vody. S paničkou jsme se lekli a už jsem se se díval kudy vyplave, abych pro něho skočil, ale on se po pár tempech postavil na ty svý dlouhý nohy, vodu měl po kolena a koukal se co děláme, že tak křičíme. Pak vyběhl na břeh a lávku jsme přešli spolu na vodítku. Uf, to byl hororový zážitek, ale zjistili jsme, že se vody nebojí a že už je mu jasné kdo je jeho páníček.
 
ObrazekV týdnu se mnou chodí do práce a spí v kanceláři pod stolkem. Všichni, kdo k nám chodí jsou z něho unešení. Ve Žďáře moc dobrmanů asi není, osobně jsem žádného neviděl, takže na ulici na něho všichni obdivně hledí. Koupil jsem i literaturu o dobrmanech, abysme něco nezanedbali. Teď se nám život změnil na to, kdy bude Jeffík papat a kdy kakat a co potahal a jak vychází s kocourem a kdy na procházku. Nemáme čas na odpolední ležení u televize a už plánujeme, jak to udělat, aby Jeff byl všude s námi. Jsem rád, že i panička ztratila svou nerozhodnost, jestli pejska už teď nebo až za rok. Jeff je náš miláček, kterého večer uspáváme na klíně u televize - dokud to jde.
 
ObrazekJo ještě něco, Jeffík objevil Falcův pelíšek, ve kterým kocour nespává a tak si ho oblíbil, že ač je mu tak tak, je to jeho nejoblíbenější místěčko. Vůbec mu nevadí, že z něho přetíká. Je to legrace. Viz fotky.
 
Na net dnes dám zase nějaký fotky.
 
Mějte se pěkně, užívejte si tepla a pozdravujte Jeffovu mámu a bábu.

Jeff & jeho spol

Obrazek