Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závodu jsme se účastnili už loni a tak jsme věděli, co nás čeká. Tentokrát jsem ale místo Sindy měla malou raketku a navrch obě děti. K závodu jsem nastoupila jen s Kelly, malá se zatím snažila demolovat vnitřek našeho auta. Obrazek
Ten den jsem udělala dvě velké chyby: měla jsem závodit s oběma fenkama a rozhodně bez 4 leté Elišky. Ta pojala závod jako příjemnou podzimní procházku (po 50 ti metrech "běhu" už to byla pro ní procházka nepříjemná, a tak ačkoliv povzbuzována a poponášena, přesto nám tu trasu osladila protivným kňouráním). Zato Kelly nasadila šťastný výraz "hurá! Běh!" a zabrala...To mám za to, že jí ten "bikejöring" jen slibuju. Takže střídavě se vodítko stěhovalo z mých rukou do rukou naštvaného sedmiletého Tomáška, který chtěl opravdu závodit a vztekle naříkal, že budem určitě poslední. Mně, funící pod dvacetikilovou Eli, to už bylo přehledně jasné, protože nás právě plavně předbíhali dva závodníci startující v 5 ti minutových intervalech po nás. Ufuněný jsme si došli do startu, tam jsme ještě podlezli prkna i s Kelly a na konci mně místo džberu vody čekaly 3 Obrazekštamprle! Stejně jsem ale bez problému ukecala ochotné kolemsedící Mikuláše, lačně čekající na mně podobné slabochy a již s všeříkajícím lehce připitým výrazem se lačně vrhli na ty zbývající dvě štamprlata.

Další část závodu sestávala z hodu kousků buřtu na dva metry vzdálený cíl, což byla nejlépe doširoka otevředá dobrmanní tlama. Prostě chytání buřtíků v letu. Spousta dobrmánků, včetně naší Kelly byla natolik sebejistá, že si počkali, až salám dopadne na zem a tam ho v klídku sežrali...tak- snažili se, ale zbytečně. Za to tedy nula bodíků.

Mile mně ale překvapila KeObrazekllyšová na aportu buřtem: běžně pes po povelu "aport" nadšeně vyrazil za buřtem, jakmile však aportík očuchal, začal baštit a až pak se loudavě vydal k páníkovi, který se nesměl ze startovní čáry hnout. Kelly vyběhla, buřta vzala do huby a začala hltat. Jenže to už jsem poskakovala na startu já a tak běžela ke mne, kde jí třičtvrtina párku byla vytažena z krku: Mikulášové zapsali 9bodíků z 10ti (Kelly zblajzla párek) a tím jsme si veeelmi vylepšili bodové skóre a kupodivu byli desátí (tuším z 19ti)!!!
Moje smečka: dvounohá i čtyřnohá se báječně během čekání prolítala a s pocitem fajn stráveného dneObrazek jsme před čtvrtou dorazili domů.

Fotila jsem pouze dobrmanní lítačku, kterou můj foťák moc nezvládal, ale mám i video, viz dole :o)

 

A někdo řekl: "To je tak krásný, jak si hrajou a ani se neporvou" :oD

 


 

Obrazek

  Pár momentek, když byly holky zaujaté:

Kelly:  Obrazek   Obrazek

Obrazek

Obrazek

 Afrika:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek