Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend...

28. 8. 2008

Nejdřív jsme zajeli do Lovosic pro kamarádovu přítelkyni. I v téhle rodině mají dobrmana...asi šestiletého modrého Segala, pejska z útulku. Bohužel, Segal "díky" své barvě trpí alopecií :o( Poprvé jsem tohle onemocnění viděla v reálu. Majitelé prý už zkusili kde co. Čas od času se stav kůže a srsti zlepší, ale pěknou srst nemá nikdy. Povaha ale pravá dobrmanní: mazel, honili se s Fínou, Kelly nějak neměla náladu. Fotky bohužel nejsou, tak příště!

Sobotní počasí se parádně vyvedlo: vyrazili jsme na Hrádek (Helfenburk) u Úštěka. Skvělý výlet!

Obrazek
Fotka půjčena z www.hrady.cz

Hrad z poloviny 14.století. Od roku 1375 se stává panstvím arcibiskupa Jana Očka z Vlašimi. Na přelomu 16. a 17. stol. hrad opuštěn a za třicetileté války pustošen, později romanticky rekonstruován. Vzácně zachovalá vnější hradba...více zde.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bohužel, baterky ve foťáku si brzo "řekly", že už makaly dost a "umřely" :o(

Před půlnocí jsme dorazili do Jizerek. Ráno nás probudil déšť pleskající na okna. Bylo chladno, ale přesto byl deštík spíš letní, než podzimní a tak jsme oblékli pláštěnky, holiny a vyrazili na "naše kolečko": na borůvky..rostou, ale prsty brzo mrzly.

Obrazek
Krásný les, že?

Obrazek
Došli jsme na překrásný palouček, tam si holky vyčuchaly suuuper stopičky. Promočení jsme přišli domů, kde nám taťka a babi předvedli nové krbovky v akci. Hřejou skvěle! A ten pohled na plamen! Chvilku jsem se těšila i na zimu (ale jen chvilku!)

Obrazek

V telce dávali přímý přenos z ukončení Olympijských her. My seděli na židlích, žasli nad tou podívanou a pejsci takhle odpočívali na kanapíčku :o)